קוסמטיקה עלולה להיות רעל
יותר ויותר מחקרים מדעיים מוכיחים קשר ישיר בין סרטן לבין שימוש בקוסמטיקה ותכשירים רעילים.
הידעתם שיש יותר מ-900 כימיקלים שונים המשתמשים בהם בתעשיית הקוסמטיקה?! ידעתם שיותר ויותר מחקרים מוכיחים קשר ישיר בין אותם כימיקלים לבין מחלות עור שונות, מחלות כבד, סרטן ועוד?
כמובן שלפני שאתם רצים לקנות כל מוצר “טבעי”, חשוב שתבינו שגם המונח “טבעי” משמש פלטפורמה פרוצה שהרי אין דבר כזה לא טבעי – הכל מגיע בסופו של דבר מהטבע גם הנפט וגם הרעלנים. איך בכל זאת תדעו מאילו מוצרים להימנע?
ריכזנו עבורכם כמה מהחומרים המסוכנים יותר. לקרוא ולשתף.
פארבנים סרטן ומחלות עור
הסיבה לכך שהפראבנים מגדילים את הסיכון לסרטן השד היא בגלל שבתוך הגוף הפארבנים מתנהגים כמו אסטרוגן! מבדיקות שנערכו ברקמות סרטניות בשד נמצאה הצטברות של חומרים אלו. אחת הדרכים הסבירות לכניסת חומרים אלו לאזור השד הוא מוצרי הקוסמטיקה המכילים פרבנים.
מעבר לכך הוכח כי הפראבנים מפריעים לפעולת המיטוכונדריה (האחראית ליצירת האנרגיה של התא) ולכן תאי החיידקים שנותרו חסרי אנרגיה, פשוט מתים. 2. ה SLS משמש במחקרים רפואיים כחומר מגרה עור. ידוע ומוכח כי הוא יוצר הפרעות ביולוגיות ניווניות בעור ובקרקפת ונוטה להצטבר באיברים פנימיים כגון לב, ריאות, כבד ומח. בנוסף הוא מסכן את התפתחות העיניים והראייה אצל ילדים שעדין מתפתחים. תכשירים שאינם מכילים SLS כמעט תמיד יציינו זאת על העטיפה באופן ברור. 2. שמנים מינרלים – יכולים להופיע גם כפראפין או פטרוליום. שמן זה מתקבל כשארית מהפקה של נפט ודלק. הוא כל כך זול שיקר יותר להיפטר ממנו מאשר לקנות אותו. ברוב התכשירים המסחריים הוא מחליף שמנים טבעיים כמעט ללא השקעה. שמן מינרלי אוטם את העור ובלתי נספג ע”י הגוף. שמן מינרלי רעיל בבליעה וידוע בחשיפה ארוכה כמעורר דלקת עורית (דרמטיטיס). השימוש בשמן מינרלי יוצר התמכרות לתכשיר – האטימה של העור יוצרת אשליה של לחות אך מביאה לייבוש, הציפוי של השערה נותן אשליה של רכות אך סופח אבק וליכלוך ומכריח לחפוף באופן יום יומי. בטווח הארוך היכולת של העור והקרקפת לנשום, לספוג ולהפריש נפגעת קשות ואנחנו מוצאים עצמנו מתמכרים לשימוש תכוף בתכשירים יותר ויותר חזקים ו-“מזינים” ומקווים שמשהו יעזור.
Colors and Dyes
מיוצרים על פי רוב מזפת ופחם אשר נקשרו באופן ישיר לגרימת מחלת הסרטן. הם עלולים גם לעורר תגובות אלרגיות. על התוויות הם מופיעים על פי הסימון: FD & C או D & C ולאחר מכן מספר.
Imidazalidinyl Urea and Diadzolidinyl Urea
רעילים מאוד ועל פי הדיווחים הם תוצר לוואי של הפרשות חלבון בתהליך חילוף החומרים המתקבל בשתן אדם. חומרים אלו ידועים כגורמים לדלקות עור מסוג: קונטקט דרמטיטיס.
Propylene glycol
משמש כממיס וכחומר המשפר ומקדם ספיגה וחדירה דרך העור. הוא מוסיף לחות ומושך אותה לפני העור. החומר משמש גם בייצור של חומרים נוגדי קיפאון למנוע, נוזל בלמים וצלופן. בדף ההזהרות של החומר המוגד ע”י היצרן על פי החוק (MSDS), מצוין באופן מפורש שמגע החומר בעור יכול לגרום לאי תפקוד כבד ולפגיעה בתפקודי הכליה.
הדבר הטוב ביותר שאנו כצרכנים יכולים לעשות בכדי להגן על עצמנו הוא להיות מודעים יותר למוצרים אותם אנו צורכים ולהימנע מאותם חומרים המהווים סיכון ממשי לבריאותנו. לשוב לקרוא את רשימת המרכיבים ואת אלו שלא ברורים או לא מוכרים לחפש ולבדוק באינטרנט. חברות שלא מציינות את רשימת המרכיבים במלואה או מזייפות – זה כבר סיפור אחר לגמרי.
מאמר שנכתב והעתקתי מאתר EcoSupp
Comments